(-•♥منتديات عرب سوفت♥•-)
افلام 2009-اغانى2009-طرب-ادخلو يا شباب سجلو معانا وكونو من اسرتنا السفاح دى فى دى-ولاد العم دى فى دى-عزبه ادم دى فى دى-كل الجديد عندنا
(-•♥منتديات عرب سوفت♥•-)
افلام 2009-اغانى2009-طرب-ادخلو يا شباب سجلو معانا وكونو من اسرتنا السفاح دى فى دى-ولاد العم دى فى دى-عزبه ادم دى فى دى-كل الجديد عندنا
(-•♥منتديات عرب سوفت♥•-)
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

(-•♥منتديات عرب سوفت♥•-)

اداره منتدى اليكساوى ترحب بكل الزائرين والاعضاء
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
<****** type="text/java******">var persistclose=0 //set to 0 or 1. 1 means once the bar is manually closed, it will remain closed for browser sessionvar startX = 30 //set x offset of bar in pixelsvar startY = 4 //set y offset of bar in pixelsvar verticalpos="fromtop" //enter "fromtop" or "frombottom"function iecompattest(){return (********.compatMode && ********.compatMode!="BackCompat")? ********.********Element : ********.body}function get_****ie(Name) {var search = Name + "="var returnvalue = "";if (********.****ie.length > 0) {offset = ********.****ie.indexOf(search)if (offset != -1) {offset += search.lengthend = ********.****ie.indexOf(";", offset);if (end == -1) end = ********.****ie.length;returnvalue=unescape(********.****ie.substring(off set, end))}}return returnvalue;}function closebar(){if (persistclose)********.****ie="remainclosed=1"********.getElementById("topbar").style.visibility ="hidden"}function staticbar(){barheight=********.getElementById("topbar").offset Heightvar ns = (navigator.appName.indexOf("Netscape") != -1) || window.opera;var d = ********;function ml(id){var el=d.getElementById(id);if (!persistclose || persistclose && get_****ie("remainclosed")=="")el.style.visibility="visible"if(d.layers)el.style=el;el.sP=function(x,y){this.style.left=x+"px";this.st yle.top=y+"px";};el.x = startX;if (verticalpos=="fromtop")el.y = startY;else{el.y = ns ? pageYOffset + innerHeight : iecompattest().scrollTop + iecompattest().clientHeight;el.y -= startY;}return el;}window.stayTopLeft=function(){if (verticalpos=="fromtop"){var pY = ns ? pageYOffset : iecompattest().scrollTop;ftlObj.y += (pY + startY - ftlObj.y)/8;}else{var pY = ns ? pageYOffset + innerHeight - barheight: iecompattest().scrollTop + iecompattest().clientHeight - barheight;ftlObj.y += (pY - startY - ftlObj.y)/8;}ftlObj.sP(ftlObj.x, ftlObj.y);setTimeout("stayTopLeft()", 10);}ftlObj = ml("topbar");stayTopLeft();}if (window.addEventListener)window.addEventListener("load", staticbar, false)else if (window.attachEvent)window.attachEvent("onload", staticbar)else if (********.getElementById)window.onload=staticbar
التسجيلفي المنتدى
<****** type="text/java******" src="client******/vbulletin_md5.js"> <****** type="text/java******" src="client******/vbulletin_md5.js?v=382">
سجلاتنا تفيد بأنك غير مسجّل في المنتدى ,, يرجى التسجيل

إسم العضوكلمة السر

تأكيد كلمة السرالبريد الإلكتروني

 تأكيد البريد الإلكترونيهل انت موافق؟
  قوانين المنتدى

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
moamen
كحك وبسكويت العيد Poll_rightكحك وبسكويت العيد Poll_centerكحك وبسكويت العيد Poll_left 
Lominta_PervaporY
كحك وبسكويت العيد Poll_rightكحك وبسكويت العيد Poll_centerكحك وبسكويت العيد Poll_left 
عطر الجنه
كحك وبسكويت العيد Poll_rightكحك وبسكويت العيد Poll_centerكحك وبسكويت العيد Poll_left 
bassma
كحك وبسكويت العيد Poll_rightكحك وبسكويت العيد Poll_centerكحك وبسكويت العيد Poll_left 
Tarek_Diesel
كحك وبسكويت العيد Poll_rightكحك وبسكويت العيد Poll_centerكحك وبسكويت العيد Poll_left 
mido_osama
كحك وبسكويت العيد Poll_rightكحك وبسكويت العيد Poll_centerكحك وبسكويت العيد Poll_left 
كريم
كحك وبسكويت العيد Poll_rightكحك وبسكويت العيد Poll_centerكحك وبسكويت العيد Poll_left 
RIttaMaria
كحك وبسكويت العيد Poll_rightكحك وبسكويت العيد Poll_centerكحك وبسكويت العيد Poll_left 
lordoftherings
كحك وبسكويت العيد Poll_rightكحك وبسكويت العيد Poll_centerكحك وبسكويت العيد Poll_left 
هاشم الزركاني
كحك وبسكويت العيد Poll_rightكحك وبسكويت العيد Poll_centerكحك وبسكويت العيد Poll_left 
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
المواضيع الأخيرة
» حصريا مشاهدة فيلم عين شمس الممنوع من العرض dvd بدون تحميل
كحك وبسكويت العيد Icon_minitime1الثلاثاء 27 أبريل - 0:09 من طرف هاشم الزركاني

» الصيدليه الشامله لمنتدى عرب سوفت - لكل الامراض
كحك وبسكويت العيد Icon_minitime1السبت 10 أبريل - 19:20 من طرف هاشم الزركاني

» من عجائب جسمك‎
كحك وبسكويت العيد Icon_minitime1السبت 10 أبريل - 3:01 من طرف هاشم الزركاني

» فيلم " ادرينالين " نسخة DvdRip بحجم 215 ميجا تحميل مباشر علي اكتر من سيرفر
كحك وبسكويت العيد Icon_minitime1السبت 10 أبريل - 2:55 من طرف هاشم الزركاني

» مرض الخوف..اسبابه ومضاهره وطرق علاجه
كحك وبسكويت العيد Icon_minitime1السبت 10 أبريل - 2:19 من طرف هاشم الزركاني

» برنامج تعطيه ملامحك و يرسمك بشكل تقريبي
كحك وبسكويت العيد Icon_minitime1الجمعة 9 أبريل - 2:52 من طرف هاشم الزركاني

» حـصريـا :: فيلم زى الـنهارده نسخة vcd اصلية بجودة عالية جدا وعلى سيرفرات صاروخية
كحك وبسكويت العيد Icon_minitime1الثلاثاء 20 أكتوبر - 2:16 من طرف moamen

» ادخل هنا بسرعة واعرف شخصيتك
كحك وبسكويت العيد Icon_minitime1الثلاثاء 6 أكتوبر - 15:19 من طرف bassma

» اهمية البرتقال
كحك وبسكويت العيد Icon_minitime1الثلاثاء 6 أكتوبر - 4:21 من طرف bassma

» ادخلو وشوفوالغزل الرومنسي بين القطط":":":"
كحك وبسكويت العيد Icon_minitime1الجمعة 2 أكتوبر - 7:52 من طرف Lominta_PervaporY

بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم

 

 كحك وبسكويت العيد

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
عطر الجنه
مراقبة عامة
مراقبة عامة
عطر الجنه


انثى
عدد المساهمات : 179
تاريخ التسجيل : 04/09/2009

كحك وبسكويت العيد Empty
مُساهمةموضوع: كحك وبسكويت العيد   كحك وبسكويت العيد Icon_minitime1الخميس 17 سبتمبر - 23:41

مساء الفل مبدئيا التوبيك منقول بس انا عجبنى طريقة طرحو قلت انقلو لحبايبى هون يارب يعجبكو



كل سنة وإنتم طيبين.. كلها كام يوم وييجي العيد،

وأكيد الفترة دي بيحلى فيها تجمع الأسرة والعيلة في البيت لعمل الكعك والبسكويت والغُريبة والبيتي فور، وغيرها من الحلويات الجميلة اللي بتميز الأيام الجميلة دي، واللي الواحد بيستناها من السنة للسنة..

قررنا أننا نقدم لك ملف كامل جمعنا فيه أحسن الطرق لعمل الكعك والبسكويت والبيتي فور؛ علشان تعملي في البيت وإنتِ ضامنة إن النتيجة مية مية ..

موافقين..
نشوف الملف ده مع بعض

كحك العيد بالبيكنج بودر



المقادير‏:
• 1‏ كيلو دقيق‏ (8 أكواب متوسطة دقيق منخول‏)
• 3‏ أكواب زبد‏
• 1‏ كوب لبن‏
• ملعقة صغيرة بيكنج بودر
• ‏ذرة ملح‏
• 2‏ ملعقة صغيرة ريحة كحك
• 2‏ ملعقة كبيرة سمسم محمص

للحشو‏:
عجمية أو ملبن
مكسرات محمصة ومجروشة‏ (‏بندق-‏ عين الجمل‏)‏

الطريقة‏:‏

1. اضربي الزبدة بالمضرب الكهربائي أو في العجان لغاية ما تنعم وبعدين حطي اللبن واستمري في الخفق لغاية ما تلاقي الخليط متجانس‏.‏

2. حطي ‏6‏ كوبايات دقيق في طبق العجن وضيفي لهم البيكنج بودر والملح ورشي فوقهم السمسم وريحة الكعك‏.‏

3. ‏‏صبي فوقهم اللبن بس بالتدريج واعجني ده كله مع بعض لغاية ما تلاقي العجينة مابتلزقش في إيدك وتكون سهلة التشكيل ولو حسيتِ إن العجينة محتاجة شوية دقيق حطي باقي الدقيق بس خلي بالك بالتدريج‏.‏

4. قطعي العجينة كور صغيرة وافرديها على إيدك وانقشيها بالمنقاش بس تراعي إنك ماتضغطيش على الكحكاية بإيدك.

5. دي كانت طريقة الكحك السادة لو عاوزة الكحك محشي قومي بنفس الخطوات اللي فاتت بس قبل ما تنقشي خدي كورة من العجين واحشيها باللي إنتِ عاوزاه سواء ملبن أو عجمية.

6. رصي الكحك في صاجات بعد دهن الصاج بالسمنة وراعي إنك تسيبي مسافة بين كل واحدة والتانية، وسخني الفرن واظبطيه على درجة حرارة متوسطة، وبعد فترة دخلي الصاج الفرن لغاية ما الكحك يتحول للون الدهبي.

7. شيليه من الصاجات وسيبيه لغاية لما يبرد ورصيه في علب ورشيه بالسكر البودرة لما تيجي تقدميه‏.‏

البسكويت



البسكويت بالذات كذا نوع، فيه اللي بالنشادر واللي بجوز الهند واللي بالقرفة واللي واللي.. وعلشان كده احنا اخترنا لك كام نوع سهلين في العمايل.

بسكويت النشادر

المقادير:
• كيلو دقيق منخول
• كوباية سمن
• 2 1/ 2 كوباية سكر بودرة
• 5 بيضات
• كوباية لبن
• ملعقة كبيرة نشادر
• فانيليا.

الطريقة:

1. اضربي السمن مع السكر لغاية الخليط ما يبقى زي الكريمة.

2. اضربي البيض مع الفانيليا كويس لغاية ما الخليط يبقى غليظ وبعدين ضيفي السكر والسمن للخليط مع الاستمرار في الخفق لغاية ما يتجانس.

3. تذاب النشادر في نصف كوباية لبن وضيفيه للخليط السابق.

4. ضيفي الدقيق بالتدريج بالتبادل مع اللبن لغاية ما تلاقي العجينة سهلة في التشكيل.

5. تشكل العجينة حسب الرغبة إما بماكينة البسكويت أو تقطع بالقطاعة، ثم ترص الوحدات في صاجات مدهونة بالزيت على مسافات متباعدة علشان مايلزقش.

6. اظبطي الفرن على درجة حرارة متوسطة ولما يسخن حطي الصاجات في الفرن.

7. ارفعي البسكويت من الصاجات وسيبيه لغاية ما يبرد خالص وبعدين رصيه في علبة.

ملحوظة: لو عاوزة يبقى بطعم القرفة أو البرتقال ضيفي للعجينة ملعقتين قرفة أو كوباية عصير برتقال.


بسكويت جوز الهند

المقادير:
• 2 كوباية دقيق
• 4/3 كوباية زبدة
• 1/2 كوباية سكر بودرة ‏
• 1‏ بيضة
• ‏ فانيليا
• ‏1‏ صفار بيضة‏
• ‏ كوب جوز هند ناعم‏
• ‏ذرة ملح‏
• 1‏ ملعقة صغيرة بيكنج بودر
• ‏2‏ ملعقة كبيرة لبن حسب الحاجة‏

لدهان الوجه‏:‏
بيضة مخفوقة مع فانيليا‏.‏

الطريقة‏:‏
1. اضربي الزبدة مع السكر لغاية ما تبقى زي الكريمة‏.‏

2. اضربي البيضة وصفار البيضة بالشوكة وضيفيهم للخليط السابق‏.

3. اخلطي الدقيق مع البيكنج بودر والملح وجوز الهند وحطي الخليط ده على المقدار السابق واعجنيهم لغاية ما العجينة تبقى سهلة ويمكن تشكيلها‏.‏

4. ممكن إنك تحطي 2‏ ملعقة كبيرة من اللبن إذا كانت العجينة يابسة (ناشفة وإنت مش عارفة تشكليها).‏.‏

5. ممكن إنك تشكلي العجينة حسب ما إنت عايزة إما بماكينة البسكويت أو بالقطاعة‏.‏

6. ‏رصي قطع البسكويت في صينية على مسافات متباعدة ويدهن الوجه بالبيضة المخفوقة مع الفانيليا‏ وسخني الفرن في درجة حرارة متوسطة، وبعد فترة دخلي البسكويت ‏واتركيه لغاية ما لونه يبقى دهبي.

7. شيليه من الصاج وهو سخن وسيبيه لغاية ما يبرد ورصيه في علب.


الغريبة



المقادير‏:
• 1‏ كيلو دقيق ‏(8‏ أكواب متوسطة‏)
• 3‏ أكواب زبد‏
• 1‏ كوب سكر بودرة‏
• بياض بيضة
• فانيليا
• ذرة ملح‏
• أنصاف لوز للتجميل

الطريقة‏:‏

1. انخلي الدقيق واضربي الزبدة مع السكر بالمضرب الكهربائي لغاية ما ينعم الخليط ويبقى مثل الكريمة.

2. اضربي بياض البيضة مع الفانيليا بالشوكة وضيفيه للخليط السابق مع الاستمرار في الخفق‏.

3. حطي الدقيق بالتدريج واعجني المقدار لغاية ما العجينة تبقى ناعمة (ماتكونش بتلزق في إيدك)‏.

4. سخني الفرن وبعدين شكلي العجينة علي هيئة كرات صغيرة بحجم البندقة الكبيرة واغرزي فيها نص لوزة وبرضه تراعي إنك ماتضغطيش عليها بإيدك‏.‏

5. ادهني الصاج بالسمنة ورصي فيه الغريبة واظبطي الفرن على درجة حرارة متوسطة لغاية ما تستوي، بس خلي بالك إن لونها مايتغيرش يفضل زي ما هو سكري فاتح‏.‏

6. شيليها من الصاجات أول ما تخرج من الفرن بس بالراحة لأن الغريبة ناعمة‏.‏

7. لما تبرد كويس رصيها في علب التقديم‏.‏

البيتي فور



المقادير:
• 3كوبايات دقيق
• 1/2 كوباية زبدة
• 1/2كوب مربى مشمش
• 1/2كوب فستق مطحون للتجميل
• 1 بيضة
• 4/3كوب سكر ناعم
• ذرة ملح
• 1/2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
• ملعقة صغيرة فانيليا

الطريقة:

1. اضربي الزبدة مع السكر بالمضرب الكهربائي لغاية ما تبقى ناعمة مثل الكريمة، ثم ضيفي إليها البيضة.


2. ضيفي الدقيق إلى البيكنج بودر والملح وضيفيهم إلى الخليط السابق بالتدريج ومع التقليب المستمر لغاية ما تبقى العجينة سهلة التشكيل.

3. تشكل العجينة بماكينة البيتي فور أو بقمع موضوع في كيس قماش، ممكن إنك تشكليها زي ما إنت عايزة على شكل وردة أو كورة صغيرة ثم رصيها في صينية تيفال.

4. سخني الفرن على درجة حرارة متوسطة ثم دخلي البيتي فور لمدة ربع ساعة.

5. خرجيه من الفرن واتركيه لغاية ما يبرد.

6. للتجميل ادهني طرف البيتي فور بمربى مشمش ورشي فوقه فستق مطحون.

ملحوظة: لما تعمليه بالشكولاتة شيلي مقدار 1 1/2 ملعقة دقيق ويوضع بدلا منها بودرة كاكاو.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
moamen
مؤسس الموقع
مؤسس الموقع
moamen


ذكر
القوس عدد المساهمات : 399
تاريخ التسجيل : 20/08/2009
العمر : 37
الموقع : www.alexawy.alafdal.net

كحك وبسكويت العيد Empty
مُساهمةموضوع: رد: كحك وبسكويت العيد   كحك وبسكويت العيد Icon_minitime1الجمعة 18 سبتمبر - 3:57

تسلم ايدك

وكل سنه وانتى طيبه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://alexawy.alafdal.net
Tarek_Diesel
مشرف الحب والرومانسيه
مشرف الحب والرومانسيه
Tarek_Diesel


ذكر
عدد المساهمات : 48
تاريخ التسجيل : 21/08/2009

كحك وبسكويت العيد Empty
مُساهمةموضوع: رد: كحك وبسكويت العيد   كحك وبسكويت العيد Icon_minitime1الثلاثاء 22 سبتمبر - 13:07

أنتى نسيتى أهم حاجه فى ده كله طريقه الأكل أكل بعد قد ايه من طلوعها من الفرن
وأكل كميه قد ايه
وأكل لوحدى ولا أعزم اصحابى
وأنتى بقى هتعزمينى أنا ومؤم على ايه ؟.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
moamen
مؤسس الموقع
مؤسس الموقع
moamen


ذكر
القوس عدد المساهمات : 399
تاريخ التسجيل : 20/08/2009
العمر : 37
الموقع : www.alexawy.alafdal.net

كحك وبسكويت العيد Empty
مُساهمةموضوع: رد: كحك وبسكويت العيد   كحك وبسكويت العيد Icon_minitime1الثلاثاء 22 سبتمبر - 17:34

ياعن مش تدقق قوى كده كل انت واى حد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://alexawy.alafdal.net
 
كحك وبسكويت العيد
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» براقع وستاير بمناسبه العيد
» بمناسبة العيد طريقة عمل انواع مختلفة من البسكويت

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
(-•♥منتديات عرب سوفت♥•-) :: `~'*¤!||!¤*'~`((القسم العام))`~'*¤!||!¤*'~` :: `~'*¤!||!¤*'~`((الطبخ والمأكولات))`~'*¤!||!¤*'~`-
انتقل الى: